PUJADAS I MARTÍ, NETEJA CORTINES CATIFES, I MATALASSOS

Cortines, catifes, matalassos…:cada quant temps cal netejar?

Quan s’acosta el bon temps és el moment de posar al dia el nostre habitatge. Això inclou la neteja de cortines, catifes i matalassos entre altres objectes. Productes que requereixen airejar-se i netejar-se almenys un parell de vegades a l’any. D’aquesta manera eliminem taques, però també àcars i altres elements que puguin fer que les nostres cortines o catifes –especialment aquestes últimes- no llueixin com ens agradarien.
A més, com solen ser molt gruixudes i pesades, requereixen ambients secs que els ajudin a eliminar la humitat que rebran en mullar-les per a la seva neteja; o a eliminar els productes químics sobrants que emprem en la seva posada a punt. Això sí, des de Pujadas i Martí sempre recomanem als nostres clients que emprin els mínims productes possibles i que aquests siguin d’allò més corrents. És a dir, aigua, vinagre, sabó lleixiu, baietes, etc. D’aquesta manera evitarem emprar elements agressius sobre teixits que tal vegada no suporten aquest contacte i acabin trencats o molt deteriorats.
Si ens posarem a la feina, el millor és que seguim un ordre, començant sempre per aquella que considerem la tasca més pesada. De manera que ens anem animant a mesura que anem entrant en feina.

Neteja de cortines

Per la neteja de cortines el millor és ficar-les en la rentadora. Però si no és possible perquè són molt gruixudes o pesades, el millor és ficar-les en la banyera, mullar-les i emprar en l’aigua una mica de sabó de mans. Millor com més neutre sigui. Mou la cortina fent èmfasi en les zones més brutes (solen ser les parts baixes o les que es toquen per a obrir i tancar les finestres). Després, deixa-les allí durant un parell d’hores per a, posteriorment, esbandir-les. Deixa que perdin tota l’aigua abans de treure-les de la banyera.

L’ideal és que les col·loquis quan encara estiguin humides i que obris les finestres de l’estada en la qual es troben. D’aquesta manera evitaràs que apareguin arrugues i no hauràs de carregar amb elles des de la terrassa o el lloc en el qual es trobin els teus cordills per a tendir i la finestra en la qual es troben col·locades.

Catifes

Hi ha molts tipus de catifes, i cadascuna d’elles té una manera de netejar-se. El millor és que abans de fer-ho llegeixis l’etiqueta que sol cosir el fabricant a cadascuna d’elles.
Part fonamental de l’elecció de la manera en la qual netejaràs la catifa estarà relacionada amb les dimensions d’aquesta. I és que les més petites és possible que les puguis ficar en la rentadora, però les de grans dimensions requeriran l’ús d’utensilis complementaris com les aspiradores.

Gràcies a aquestes eines aconseguiràs eliminar de les seves fibres la sorra, les fibres que s’hagin pogut deixar anar, les restes de menjar o de qualsevol altres deixalla que els hagi pogut caure, etc. Posteriorment, si observes algunes taques, el millor és que ho retiris amb una mica de vinagre, sabó i aigua. Frega aquesta mescla sobre la seva superfície amb ajuda d’una baieta i veuràs com desapareix.

Com en el cas de les cortines, deixa que s’assequi a l’aire, facilitant la seva exposició al corrent.

Matalassos: com netejar-los

L’ideal és que el teu matalàs tingui una fongui, per la qual cosa bastarà que retiris aquest element i el fiquis en la rentadora perquè llueixi com a nou.

Si no ho té, l’opció és que ho netegis amb aigua i amoníac retirant aquelles taques que hagin pogut aparèixer per l’ús. Rascades, abocaments de líquids, etc.

Després de sotmetre el matalàs a aquesta posada a punt el millor és que el deixis sense cobrir (res de llençols i cobertors) amb les portes obertes i deixant que es ventili durant almenys 12 hores abans de vestir-ho. D’aquesta manera se li aniran les olors dels productes que hagis emprat i s’haurà ventilat.

LICITADES I MARTÍ NETEJA CORTINES CATIFES I MATALÀS

En Pujadas i Martí sempre donem les recomanacions especials de neteja als nostres clients. Especialment quan es tracta de teixits nous, poc coneguts, o amb alguna mena de particularitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *